Archief

In het OchtendMagazine: Nachtelijke brand door pan en stopt Zij en Ik echt?

In het OchtendMagazine ontrafelden we vanmorgen het mysterie rondom het kleinkunst-/cabaretduo ZijenIk. Gaan ze echt stoppen? Ook deden we onderzoek naar de acceptatie van homo's in onze regio en vroegen we reizigers wat ze vinden van de nieuwe busverbinding tussen Hoek van Holland en Rotterdam.

Kleinkunst- cabaretduo ZijenIk wordt 'Spruijt en Opperman'

Het was afgelopen zaterdag even schrikken voor de fans, toen bekend werd dat het kleinkunst- en cabaretduo ZijenIk een bericht op Facebook plaatste, waarin werd aangekondigd dat ZijenIk zou stoppen. Wat blijkt: de naam verdwijnt, het duo gaat wel door. De nieuwe naam wordt Spruijt en Opperman. Carlie Spruijt legt uit waarom er voor de naamswijziging is gekozen.



Hoe staat het met de homo-acceptatie in onze regio?

Na de mishandeling van een homo-stel in Arnhem afgelopen weekend, staat homo-acceptatie weer hoog op de agenda. Verslaggefster Diana de Bruijn ging op pad en zocht uit hoe het staat met de homo-acceptatie in onze regio. Ze sprak met een tuindersdochter.



Nachtelijke brand door vergeten pan

De brandweer moest afgelopen nacht rond 2.30 uur uitrukken voor een brand aan de Koningin Sophiestraat in 's-Gravenzande. Oorzaak bleek een pan op het vuur. De bewoners waren hoogstwaarschijnlijk vergeten het vuur onder de pan uit te doen. De bewoners ontdekten de brand gelukkig snel, waardoor de schade beperkt bleef tot wat rookschade. Er raakt niemand gewond.



Busvervoer Hoekse Lijn volgens RET goed van start

Het busvervoer, als vervanging voor de Hoekse Lijn is goed op gang gekomen. De RET is tevreden over de eerste werkdag zonder treinen. Het openbaarvervoerbedrijf zet dagelijks 35 bussen in, die rijden langs de plaatsen langs de Hoekse Lijn. De bussen zitten stampvol. Reizigers zouden daardoor volgens de RET wat ongemak kunnen ervaren. Een verslaggever van RTV Rijnmond vroeg reizigers hoe ze de verbinding ervaren.



Zorgcabaret en Elly en Rikkert in de Cultuurschuur

In de Cultuurschuur in Monster is in april weer van alles te doen. Marien van den Berg speelt zijn cabaret voorstelling over de zorg, Elly en Rikkert treden op, het Frank Jansen Kwartet speelt country muziek en the Cosy Rockers komen rock 'n rollen. Gerda Bruinsma weet er alles van.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Steeds meer mensen hebben een dashcam in de auto. Heb jij er al één? Als de politie erom vraagt, zou je de beelden dan afstaan?