Archief
Oude situatie met poortje via Google Streetview

Oude situatie met poortje via Google Streetview

Geen extra ontsluiting voor medisch centrum Docwerk

Er komt geen extra ontsluiting voor de huisartsen van medisch centrum Docwerk in Maassluis. Dat heeft het college van B en W laten weten in een raadsinformatiebrief. De extra ontsluiting was een vurige wens van de VVD en is als motie bij het college beland. B en W stelt er echter geen uitvoering aan te kunnen geven omdat het verkeerstechnisch niet mogelijk zou zijn.

Door de komst van de Cornelis van der Lelylaan kent de Oude Maasdijk geen aansluiting meer op de Westlandseweg nabij de Petrus en Pauluskerk. Gevolg is dat artsen van Docwerk bij een medisch noodgeval in bijvoorbeeld de Steendijkpolder om moeten rijden via de Richard Hollaan en eerst nog twee verkeerslichten op hun pad vinden.

Een onder optie, namelijk een ontheffing voor de artsen verlenen om bij noodgevallen over een stuk fietspad te mogen rijden, is volgens het college eveneens niet haalbaar. "Dit ondermijnt de verkeersveiligheid van fietsers, voetgangers en het verkeer op de Cornelis van der Lelylaan."

Al in oktober vorig jaar liet het college weten geen heil te zien in een extra aansluiting na vragen van de VVD, de partij liet het er toen niet bij zitten en kwam een maand later met een motie.