Archief
 Flickr-com Rob Oo-CC-

Flickr-com Rob Oo-CC-

Maasland krijgt eigen concert aan het water

"Het Amsterdamse grachtenconcert, maar dan nog mooier!" Zo omschrijft burgemeester Arnoud Rodenburg het nieuwe evenement 'Kwakelconcert', dat op 24 juni plaatsvindt bij 't Jachthuis in Maasland. Vanaf 21.00 uur kunnen boten daar aanmeren voor optredens van lokale musici aan het water.

Rodenburg besprak de opzet van het evenement afgelopen zaterdag met de initiatiefgroep 'Varen door Maasland en Kwakelconcert 24 juni'. "Op de bijna langste dag van het jaar komt prachtige muziek van onze lokale musici in het bijzondere landschap tot een unieke beleving", aldus Rodenburg. "Ook vanaf de Duifpolderkade-Trekkadepad is het concert goed te zien en te beluisteren", zegt de organisatie.

Rondvaartboten van Maasland, Vlaardingen en Schipluiden bieden die dag daarnaast arrangementen aan. De bruggen gaan open voor sloepen en kleine boten. Ook de molens zullen toegankelijk zijn voor publiek, vanwege de jaarlijkse Molendag.

Het Kwakelconcert wordt georganiseerd door Stichting ProMaa, in samenwerking met de organisatie Vaartocht rondje Kwakel, Warbout Rondvaarten en de gemeente Midden-Delfland.