Archief

In het OchtendMagazine: 'Jezus Leeft!' op dak kerk blijkt 1 april grap en Avavieren nemen strandrolstoel in gebruik

In het OchtendMagazine blikten we terug op Kom in de Kas, de laatste trein naar Hoek van Holland, het sportweekend en al-dan-niet geslaagde 1 april-grappen.

'Jezus Leeft!' op Immanuelkerk? 1 april!

Er werd afgelopen week veel over gesproken: op het dak van de Immanuelkerk in Maassluis zou de tekst 'Jezus Leeft!' worden aangebracht. Ondanks de regen, kwam er zaterdagmorgen een aantal mensen naar de kerk om getuige te zijn van de start van de werkzaamheden. Wat bleek: het was zaterdag 1 april. Dominee Martijn van Leerdam kijkt enthousiast terug: "Ook een aantal leden van het kerkbestuur trapte erin."



Strandrolstoel voor Stichting Avavieren

Stichting Avavieren is verblijd met een strandrolstoel. Met het ding kunnen mensen met een lichamelijke beperking makkelijker het strand bezoeken. Er zitten extra grote wielen onder de stoel om het zware mulle strandzand te bedwingen. Stichting Avavieren wil nog dit jaar negen aangepaste, rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes openen op vakantiepark Vlugtenburg bij 's-Gravenzande. De huisjes moeten ruim van opzet zijn, zonder drempels, zonder deuren binnen en met speciale sanitaire voorzieningen. Er is voor Vlugtenburg gekozen omdat het park vlak aan zee ligt. De strandrolstoel werd zaterdag geschonken door Platform Gehandicapten Westland.



Spannend sportweekend!

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd afgelopen zondag door velen gevolgd. Maar er gebeurde veel meer op de sportvelden. Hardloopster Carlo Ophorst deed goede zaken en er werd gehandbald. Sportverslaggever Stefan van Eijk blikt terug.





Kom in de Kas Westland trekt 30.000 bezoekers

De 40e editie van het evenement 'Kom in de Kas' in het Westland trok dit jaar 30.000 bezoekers naar het tuinbouwgebied aan de Bospolder in Honselersdijk, aldus Ted van Luijk, voorzitter van de regio Westland. Vorig jaar telde de organisatie het recordaantal van ruim 35.000 bezoekers in de kassen rondom de Middenzwet in Wateringen.



1 april! Ben jij erin getrapt?

Afgelopen zaterdag was het 1 april. Er werden weer veel 1 april-grappen uitgehaald. Ook verschillende WOS-medewerkers werden in de maling genomen.



De laatste trein rijdt naar Hoek van Holland

Afgelopen vrijdagavond reed er voor het laatst een trein tussen Rotterdam en Hoek van Holland. De komende maanden wordt het spoor omgebouwd tot metrolijn en vanaf 1 september moeten de metro's gaan rijden. Voor de machinist en de conducteur van de laatste rit was het een emotionele avond. Verslaggeefster Diana de Bruijn was erbij.



Regionieuws

Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Volgens het CBS hebben tuinders weinig last van stress. Ervaar jij veel #stress op je werk?