Archief
ontwerp OD205

ontwerp OD205

LPF: 'Geen Polenhotel in Honselersdijk'

De LPF-fractie in de gemeenteraad van Westland is tegen de komst van een zogenoemd Polenhotel aan de Burgemeester Elsenweg in Honselersdijk, recht tegenover de Naaldwijkse meubelboulevard. De LPF voorziet, dat de bestemming binnen de kortste keren kan zijn gewijzigd in huisvesting voor vluchtelingen, zoals vorig jaar ook het plan was met het Polenhotel in Wateringen.

De huisvesting van arbeidsmigranten is onderdeel van het bestemmingsplan Elsenbosch, dat komende dinsdag in de raadscommissie Ruimte wordt besproken. "Op het eerste gezicht een goed plan", aldus LPF-voorman Dave van der Meer, omdat het bloembollenbedrijf Van den Bos dan een directe uitrit krijgt op de Elsenweg, waardoor er geen vracht- en andere auto's het fietspad aan de Dijkweg meer hoeven over te steken. "Goed voor de verkeersveiligheid en de direct omwonenden", stelt hij.

'Onvoldoende animo bij arbeidsmigranten'

Elsenbosch voorziet onder meer in de komst van een tankstation, een fastfoodrestaurant en twee panden voor huisvesting van arbeidsmigranten. Het gaat om in totaal 320 tot 445 bedden in twee tegenover elkaar gelegen gebouwen. Van der Meer ziet dat niet zitten: "In de toelichting op het bestemmingsplan staat, dat dit aantal bedden niet toereikend is voor de prognose die gemeente gemaakt heeft. En daar stellen wij forse vraagtekens bij." Hij vervolgt: "Verleden jaar wilde het college van burgemeester en wethouders maar al te graag meewerken om het Polenhotel in Wateringen om te toveren tot asielzoekerscentrum, omdat het hotel zou leeg staan bij gebrek aan belangstelling. Tevens hebben de raadsleden afgelopen jaar gesproken met de uitzendbureaus, die aangaven geen belangstelling te hebben voor grootschalige projecten."



Asielzoekers


LPF-Westland vraagt zich dan ook af, hoe lang het gaat duren voordat er asielzoekers en statushouders gehuisvest worden in dit toekomstige Polenhotel op de grens van Naaldwijk en Honselersdijk. "Wij zijn voorstander van de ontwikkelingen in Elsenbosch, maar uitgesproken tegenstander van het intekenen van twee Polenhotels. Wel zouden wij ons kunnen vinden in één of twee hotels bestemd voor toeristen of een initiatief met betaalbare huisvesting voor (Westlandse) jongeren die nog steeds naar omliggende steden moeten uitwijken om betaalbare huisvesting te vinden", is de voorzet die Van der Meer dinsdag wil geven.