Archief

Veldkorfbal: Dijkvogels wint topper

De korfbalploegen stonden voor het eerst na de zaalcompetitie weer op het veld voor het vervolg van de competitie. Van de regioploegen wist alleen ONDO niet tot winst te komen.

Eerste klasse E

Valto won eenvoudig bij hekkensluiter WION en blijft samen met ONDO en Albatros koploper. De Lierse ploeg won in Rotterdam met 21-15. Valto heeft nog drie punten nodig om definitief veilig zijn. Volgende week staat de topper tussen Valto en ONDO op het programma.

Eerste klasse F

In de strijd om handhaving heeft ONDO een nederlaag geleden tegen Achilles. In Den Haag verloor de 's-Gravenzande ploeg met 30-20. De achterstand van nummer zeven ONDO op de veilige zesde plaats blijft één punt. Volgende week ontvangt ONDO op het Julianasportpark nummer zes Velocitas.

Tweede klasse G

De twee streekgenoten ODO en CKC Maassluis hebben beiden een belangrijke overwinning gehaald om weg te komen bij de degradatieplaatsen. De voorsprong op de nummer zeven bedraagt voor beide ploegen vier punten.

ODO won op sportpark De Commandeur van VIKO. De bezoekers leidden halverwege de wedstrijd met 4-6. Na de rust kantelde de wedstrijd in het voordeel van ODO. De Maaslandse won nipt met 11-10. CKC Maassluis won op het Wipperspark van DES met 28-21. ODO gaat volgende week op bezoek bij nummer twee KOAG. CKC Maassluis speelt tegen VIKO.



Derde klasse K


Dijkvogels is goed uit de startblokken gekomen. De topper tegen Ventura Sport werd met 14-11 gewonnen. Daarnaast speelde koploper Seolto gelijk, waardoor Dijkvogels op gelijke hoogte is gekomen met Seolto. Volgende week komt nummer zeven op bezoek in Maasdijk.