Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

"Nog nooit zoveel roeken in Maassluis"

De roek en Maassluis hebben elkaar gevonden. Aan de Sportlaan bij zwembad Dol-fijn zijn zeker 73 nesten geteld. Iets verderop zitten ruim twintig stelletjes, waarmee het aantal nesten de 100 nadert. Natuurvereniging KNNV is blij, de gemeente wat minder.

Het college van B en W wil in het park aan de Sportlaan een sporthal bouwen, maar dat gaat nu niet. De roek is een beschermde vogel en het verjagen van de beesten mag niet. De KNNV kan ondertussen haar geluk niet op.

Roeken komen vooral in het oosten en zuiden van Nederland voor, waar ze in hoge bomen nesten bouwen en leven op zandgronden. De roek is in Zuid-Holland weinig te zien, waarbij Maassluis dus een positieve uitzondering vormt.



Park afgesloten

Zolang de roek in het parkje in Maassluis nestelt, zal de gemeente moeten wachten met de bouw van de sporthal. Dat de gemeente het park vorig jaar heeft gesloten omdat de bomen in slechte staat verkeren, vindt Loek Batenburg van de KNNV een lachertje. "In de tussentijd zijn diverse stormen gepasseerd. Er liggen wat takken, maar met de bomen is weinig mis. Ze worden gewoon weer groen", vertelt Batenburg.

De gemeente Maassluis is om een reactie gevraagd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen