Archief

Linda Strijker lijsttrekker PvdA Westland

Linda Strijker uit 's-Gravenzande is bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker bij PvdA Westland. Strijker heeft sinds de verkiezingen van 2014 zitting in de Westlandse gemeenteraad, aanvankelijk voor Progressief Westland en nu - sinds de splitsing van die combinatiefractie met GroenLinks - voor de PvdA.

Het besluit om Strijker tot lijsttrekker aan te stellen, is donderdag tijdens de ledenvergadering genomen. Bij de vorige verkiezingen werd die rol vervuld door huidig wethouder Mohamed el Mokaddem. Hij heeft echter onlangs aangegeven de Westlandse politiek te zullen verlaten.

'Wij deden het beter dan landelijke PvdA'

Na de teleurstellende uitslag van de landelijke verkiezingen ligt er extra druk op de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, concludeert PvdA Westland. De fractie wil Westlanders laten zien, dat haar beleid voor de gemeente aantoonbaar succesvol is en verschilt van de landelijke resultaten. "Het is tijd dat we concreet worden. We hebben ons hele verkiezingsprogramma voor Westland gerealiseerd in de afgelopen periode. Dat moeten we nu ook gaan uitdragen."