Zaalhandbal heren: Westlandia pakt punt in slotseconde

Westlandia heeft na een spannend slot een punt overgehouden aan een spannende wedstrijd tegen Oliveo. DIOS heeft twee punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Havas. Quintus verloor het treffen van landskampioen Lions.

De derde wedstrijd in de kampioenspoule leverde voor Koornneef WS/Quintus wederom een nederlaag op. De Heulse ploeg was kansloos tegen regerend landskampioen OCI/Lions en keerde met een 36-21 nederlaag terug naar het Westland.

In sporthal Fitland in Sittad kon Quintus alleen in de eerste tien minuten gelijke tred houden met de thuisploeg. Na een tussenstand van 6-6 besliste Lions met een tussensprint in vijf minuten de wedstrijd. Na een kwartiers pelen was de tussenstand 11-7. In de resterende vijftien minuten van de eerste helft verdubbelde Lions de voorsprong en ging met een 19-11 voorsprong de rust in.

Na de pauze behield Lions de voorsprong en breidde deze zelfs uit en halverwege de tweede helft was de tussenstand 29-17. Lions won met 36-21. In het kader van het doelsaldo incasseerde Quintus teveel tegendoelpunten. Mocht Quintus volgende week winnen van AES Arnhem en beide ploegen eindigen gelijk na de kampioenscompetitie dan zal het doelsaldo beslissend zijn. Op dit moment heeft Quintus een negatief doelsaldo van min 22. AES Arnhem komt zondag in actie tegen Fiqas/Aalsmeer en heeft nu een doelsaldo van minus elf.

DIOS heeft een zwaarbevochten overwinning behaald tegen Havas. In Almere probeerde de thuisploeg de punten in eigen huis te houden, want het probeert degradatie te ontlopen. DIOS had het lastig in de eerste helft. De ploeg uit Midden-Delfland had de zaken verdedigend niet op orde. Aanvallend ging het wel. Het voordelig verschil bij rust had dus groter kunnen zijn. DIOS leidde halverwege met 19-17. Na de pauze startte DIOS sterk en liep het weg bij de tegenstander, echter in het verloop van de tweede helft ging DIOS slordiger spelen. Havas profiteerde hiervan en kwam dichterbij. DIOS herstelde zich tijdig en won de wedstrijd met 34-32. Bart Dessens bekroonde zijn goede spel met twaalf doelpunten.

In strijd om lijfsbehoud heeft WPK/Westlandia een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Oliveo. In sporthal De Pijl kregen de toeschouwers een spannende wedstrijd te zien die in de laatste seconde nog een punt opleverde voor Westlandia. Na de eerste helft ging de Naaldwijkse ploeg met een voorsprong van twee doelpunten de rust in: 17-15. Na de pauze kwam Oliveo sterk terug en nam het zelfs een voorsprong van vier treffers. Westlandia vocht zich terug in de wedstrijd en kreeg in de laatste seconde loon naar werken. De toegekende strafworp werd benut door Terry Zuijderwijk. De eindstand was 30-30. Westlandia heeft nog twee wedstrijden om zich veilig te spelen. Volgende week moet de Naaldwijkse ploeg winnen bij Swift. Deze opponent strijdt ook om lijfsbehoud.