Archief

'Geschrokken van aantal slapende ingeschreven woningzoekenden'

Wethouder Annemiek de Goede van Midden-Delfland wil een woonwensenonderzoek instellen om de belangen van starters op de woningmarkt in kaart te brengen. Dat vertelde zij dinsdagavond in de raadsvergadering, nadat de OGP die wens uitsprak. De wethouder vertelde, dat zij geschrokken is van het lage aantal ingeschreven woningzoekenden dat actief op zoek is naar een woning.

De Goede stelde, dat uit onderzoek van Wonen Midden-Delfland blijkt dat nog geen zeven procent van de ingeschreven jongeren tussen de 18 en 27 jaar actief op zoek is. Daarom moet volgens haar met behulp van enquêtes duidelijker worden hoe hoog de vraag nu precies is. Dat geldt voor zowel Schipluiden als Den Hoorn en Maasland.



Naar aanleiding van die uitleg, vroeg de PvdA zich af of de gemeente ook bereid is te handelen naar een eventueel hoge vraag. De VVD zette vraagtekens bij het begrip 'slapend ingeschreven'. "Moet men wekelijks langs de deur gaan om een woning te zoeken?", aldus fractievoorzitter Gert-Jan van Dooremaal. Daarnaast stelde Mijn Partij dat de woningcorporatie zelf actiever mag worden in het zorgen voor aanbod ten behoeve van woningzoekenden.

De Goede stelt dat met 'slapende ingeschrevenen' bedoeld wordt, dat er niet gereageerd wordt op aangeboden woningen. Het college wil handelen naar de vraag die blijkt uit de enquêtes, maar de mogelijkheden blijven beperkt.