Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Het Tolland wordt weer opengebroken

Het Tolland in Wateringen is nog geen jaar geleden compleet vernieuwd, maar nu al wordt de weg weer opengebroken. Op de kruispunten zijn gele stenen gebruikt, die versneld slijten. De gemeente gaat die stenen vervangen.

Het werk in de straat begint op maandag 27 maart waardoor Het Tolland twee weken dicht moet. Daarna worden de rioolbuizen van binnenuit versterkt, maar daarvoor hoeft de weg niet dicht.

Wel is er werkruimte nodig en wordt de straat afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Hollewatering, Groenepad en Poeldijkseweg. Autoverkeer vanuit Rijswijk kan de gebruikelijke route via de Herenstraat nemen. Bestemmingsverkeer wordt ter plaatse omgeleid via gele bebording.



Openbaar vervoer


Bij lijn 30 richting Rijswijk vervalt bushalte De Ark van 27 maart t/m 8 april a.s. De omleiding loopt via de Kerklaan, Noordweg en de Laan van Wateringse Veld in Den Haag. De dichtstbijzijnde halte waar reizigers richting Rijswijk kunnen overstappen, komt bij het Plein.

Ook in Poeldijk zijn onlangs gladde gele straatstenen gebruikt in kruispunten. Die stenen zijn inmiddels vervangen. Het Tolland haalde overigens vorig jaar nog het nieuws, na een 'blunder' van stratenmakers.