Archief
Google Streetview

Google Streetview

Het Tolland vier maanden afgesloten voor verkeer

Door werkzaamheden zal Het Tolland in Wateringen van 29 maart tot 22 juli 2016 afgesloten zijn voor verkeer. Bij de werkzaamheden wordt het riool vervangen. Daarnaast worden de groenvoorziening, verkeersveiligheid en waterleiding aangepakt.

De werkzaamheden in Het Tolland zijn het eerste project dat volgens het nieuwe Westlandse beheerplan openbare ruimte wordt aangepakt. Het riool in de woonwijk is sterk verouderd en kon daardoor bij forse regenbuien het regenwater niet snel genoeg afvoeren. Om wateroverlast in de toekomst te voorkomen was rioolvervanging noodzakelijk.

Ook het bomenplan dat in 2013 met omwonenden is opgesteld, wordt uitgevoerd. Er worden bomen in de groenstroken of tussen de parkeerstroken geplant, hierdoor worden de trottoirs breder. De bomen worden na de rioolwerkzaamheden in het plantseizoen tussen november en april geplaatst.

Om de verkeersveiligheid in Het Tolland te verbeteren krijgen de kruisingen zogenaamde 'visuele plateaus' in een gele kleur. De kruisingen blijven wel gelijkvloers in verband met de busroute. Ook wordt de voorrangssituatie bij het kruispunt Herenstraat met Het Tolland gewijzigd. Fietsers in de Herenstraat hebben in de toekomst voorrang op het verkeer vanuit Het Tolland.

Op 21 maart wordt, voorafgaand aan de rioolvervanging, op een aantal plaatsen de oude waterleiding onder de weg vervangen. Tijdens deze werkzaamheden rijdt het autoverkeer onder begeleiding van verkeersregelaars om halve rijbaanafzettingen heen.

Tijdens de volledige afsluiting van Het Tolland ondervindt het verkeer vanuit Westland naar Den Haag hinder. Automobilisten worden omgeleid via Hollewatering, Groenepad en Poeldijkseweg. Verkeer vanuit Den Haag kan gebruik blijven maken van de gebruikelijke route via de Herenstraat.