Archief

Eind april besluit over toekomst gemeentewerf 's-Gravenzande

Eind april valt een beslissing over de toekomst van de gemeentewerf in 's-Gravenzande. Het naastgelegen bedrijf BOAL wil graag uitbreiden en dreigt het Westland te verlaten. Dat wil het college van B en W voorkomen, maar bij verkoop van de werf aan BOAL moet de dienstverlening wel worden gewaarborgd, zo schrijft wethouder Ouwendijk in een memo aan de raad. Een collegevoorstel zal in de raadsvergadering van 18 april worden besproken, waarna op 25 april de knoop wordt doorgehakt.

Dinsdag komt de gemeentewerf aan de orde in de raadscommissie EFO. Diverse partijen hebben al laten weten grote moeite te hebben met de verkoop van de werf, die op maandagmiddag en zaterdagmorgen is geopend voor het publiek. Er blijven in Westland dan alleen gemeentewerven bestaan in Naaldwijk en Monster en vooral de toestand in Naaldwijk baart grote zorgen. Ouwendijk schrijft dat het college alleen zal instemmen met verkoop als alle gevolgen en oplossingen in beeld zijn.

Daarnaast wordt ook bekeken of de zoutopslag ten behoeve van de gladheidsbestrijding in Naaldwijk vergroot kan worden. "Vanzelfsprekend wordt gekeken naar de consequenties voor de rijroutes van de strooiwagens. Verder brengen wij scenario's in kaart om het personeel van de gemeentewerf 's -Gravenzande te huisvesten", aldus de wethouder in het memo.