Archief
foto Danny Ploegaert

foto Danny Ploegaert

Zaterdagvoetbal: KMD grijpt naast periodetitel

De laatste speeldag van de tweede periodetitel leverde geen wijzigingen meer op in de stand. GDA won van Maasdijk, waardoor KMD na winst op VELO het nakijken had. Naaldwijk verloor op Eigen veld. MVV'27 won weer. Verburch pakte drie belangrijke punten. Schipluiden deelde de punten. MSV'71 liet zich verrassen in Schiedam. Quintus won eenvoudig.

Derde klasse B

Het is KMD niet gelukt om de tweede periodetitel te winnen. De Wateringse ploeg moest zelf winnen en was afhankelijk van GDA, dat niet mocht winnen. KMD deed aan de plicht en won met 1-0 van dorpsgenoot VELO. Randy van Santen werd de matchwinner. GDA won na een spannende slotfase met 3-2 van Maasdijk en kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. KMD zag wel koploper Die Haghe punten verspelen tegen Loosduinen. De Wateringse ploeg is de koploper tot op één punt genaderd. VELO staat achtste.

Maasdijk liep tegen de elfde nederlaag van het seizoen aan, staat dertiende en het is dus vijf voor twaalf voor de ploeg. De achterstand op de veilige plaatsen is vier punten. Loosduinen en Quick Steps staan gedeeld tiende en elfde. Schipluiden en VELO staan op plaats negen en acht met zeven punten meer als de Maasdijkse ploeg.

Verburch won aan de Arckelweg met 3-1 van Houtwijk en handhaaft zich keurig in de middenmoot op plaats zeven. MVV'27 won weer en stijgt naar plaats vier op de ranglijst. De Maaslandse formatie won in Den Haag met 4-2 van Quick Steps.

De subtopper tussen Naaldwijk en Ariston'80 eindigde op sportpark De Hoge Bomen in een overwinning voor de Delftse ploeg. Ariston'80 won met 2-1 en staat nu derde op de ranglijst. Naaldwijk incasseerde de derde thuisnederlaag en zakt van plaats drie naar plaats vijf.

Schipluiden en SEV was doelpuntrijk. Na 90 minute spelen stond in Leidschendam een 3-3 op het scorebord. Dit was het eerste gelijkspel in een uitwedstrijd voor Schipluiden. Van de voorgaande zeven uitwedstrijden werd twee keer gwonnen en vijf keer verloren.



Vierde klasse D


MSV'71 heeft de derde nederlaag van het seizoen geleden. In Schiedam bleek SVV met 2-0 te sterk. Ondanks het verlies blijft MSV'71 op plaats drie staan. Volgende week volgt een krachtmeting tegen koploper DVO'32. De eerste onderlinge wedstrijd werd dit seizoen door DVO'32 met 3-0 gewonnen.

Quintus ging op bezoek bij hekkensluiter Wanica Star en haalde drie punten op. De Heulse ploeg won met 5-0. Quintus staat vijfde op de ranglijst.