Archief

In het OchtendMagazine: Grote droogte in Kenia en Poeldijkse bakker stopt ermee

Op de maandagmorgen in de voorjaarsvakantie stonden we onder andere stil bij de grote droogte in Oost-Afrika, waar een Westlander een hulpactie start. Ook belden we met een Poeldijkse bakker die er mee stopt.

Westlander over project in Kenia: "Buffels eten mensen op"

Westlander Wim van den Berg doet al jarenlang ontwikkelingswerk in Kenia. Hij realiseerde onder andere onderwijs voor een grote groep Keniaanse kinderen. De omstandigheden zijn op dit moment erg zwaar. In het plaatsje Mpeketoni is er een zeer groot tekort aan water omdat er al bijna een jaar geen regen is gevallen. Het is nu zo erg dat buffels mensen aanvallen. Wim is een inzamelingsproject gestart. Kijk voor meer informatie op www.WimvandenBurg.nl.



Bakker van der Sande in Poeldijk stopt ermee

Bakker van der Sande in Poeldijk stopt ermee. Decennialang was de bakker een begrip in Poeldijk, maar finanicële omstandigheden dwingen de bakker ermee te stoppen. "Het is een moelijke tijd voor bakkers", zo vertelde bakker Eric van de Sande vanmorgen op WOS Radio. Bakkerij Van Malkenhorst uit Naaldwijk zal de bakkerswinkel voorzitten en Eric van der Sande blijft werkzaam in de bakkerij.



Sportverslaggever Stefan van Eijk blikt terug op het sportweekend

SV Den Hoorn heeft voor de zestiende keer op rij niet verloren. De ploeg blijft koploper in de tweede klasse C. In de Flynth Westland Cup heeft HVC10 zich geplaatst voor de kwartfinale, er werd gewonnen met 3-1 van Quintus. De handbalsters van Quintus wonnen in de kampioenspoel met 31-23 van VZV.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons bij over het laatste nieuws uit.



Morgenochtend om 7.00 uur presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine.