Archief

Westlanders starten campagne voor stem op Karin of Arne

Komen er na woensdag 15 maart twee Westlanders in de nieuwe Tweede Kamer? Als het aan een groep gedreven Westlanders ligt, in ieder geval wel. Zij zijn onder aanvoering van Arthur Zuijderwijk de campagne 'Westland telt' begonnen. De inzet is: regiogenoten aansporen om bij de komende Kamerverkiezingen op Karin Zwinkels (CDA) of Arne Weverling (VVD) te stemmen.

"De campagne is bedoeld om te informeren en zeker niet als partijpolitiek", legt Zuijderwijk uit. "Weverling en Zwinkels kunnen ervoor zorgen dat onze regio beter gezien en gehoord wordt. Als het de tuinbouw economisch goed gaat, dan profiteert het hele Westland daarvan."

Karin Zwinkels staat voor het CDA op plaats 30; Arne Weverling op plaats 29 voor de VVD. "Gezien de peilingen is de kans van Arne groter dan die van Karin, maar we moeten het niet aan het toeval over laten. We hebben de kans om beiden met voorkeurstemmen de kamer in te stemmen. Elk van hen heeft zo'n 16.000 voorkeursstemmen nodig om daadwerkelijk in de Tweede Kamer te komen", aldus Zuijderwijk.

Naast Westland, richt de campagne zich de komende drie weken ook op Midden-Delfland, Hoek van Holland, Maassluis en Lansingerland. "Daar wonen veel mensen die direct of indirect betrokken zijn bij Westland en de Greenport en ook gebaat zijn bij een goed draaiende economie in onze gemeente", verklaart Zuijderwijk. Op de website www.westlandtelt.nl wordt verder uitgelegd waarom de initiatiefnemers de twee Westlanders in de Tweede Kamer willen hebben.