Archief

Aalscholvers roven hele jaargangen vissen in Prinsenbos

Aalscholvers hebben huisgehouden in de wateren van het recreatiegebied Prinsenbos bij Naaldwijk. Vissen die daar globaal genomen in 2014 en 2015 zijn geboren, ontbreken nagenoeg volledig, zo is dinsdag gebleken tijdens een zogeheten opvissing.

Zo'n opvissing, die daar 25 jaar geleden voor het laatst is gehouden, heeft als doel de ontwikkeling van de visstand te kunnen volgen. "Opmerkelijk is, dat wij alleen vissen tot 10 centimeter en van boven 40 centimeter hebben kunnen opvissen", verklaart René Berger, voorzitter van de organisatie Sportvisserij Belangen Delfland. Hij geeft de schuld vrijwel geheel aan aalscholvers.

De verdere uitkomsten van de opvissing laten nog op even op zich wachten.



Meten en terugzetten

Het opvissen gebeurt met behulp van grote netten en door middel van elektrisch vissen. De vissen worden individueel gemeten en gecategoriseerd. Daarna worden ze weer teruggezet in een tijdelijk afgescheiden gedeelte van de plas.

De opvissing is een gezamenlijke activiteit van Sportvisserij Belangen Delfland, het Hoogheemraadschap van Delfland en de Visstandbeheercommissie Delfland.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen