Archief

Twee fracties in de bres voor plannen scheepswerf

Als het aan de ChristenUnie en Maassluis Belang ligt wordt er nogmaals een ultieme poging gedaan om het plan voor een scheepswerf in het centrum van Maassluis te redden. De twee partijen noemen het 'een uiterst teleurstellende ervaring om te moeten constateren dat dit geweldig initiatief uiteindelijk door procedurele redenen gesneuveld lijkt.'

De partijen proberen doormiddel van schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders helder te krijgen of echt alles uit de kast getrokken is om dit plan, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt schepen zouden gaan bouwen en restaureren, te laten slagen. De fracties zijn daar namelijk niet gerust op.

Problemen rond het mislukken van de scheepswerf, die de naam Zorg en Vlijt mee zou krijgen, hebben vooral betrekking op het bestemmingsplan waar de werf zich zou vestigen, in combinatie met de regels voor geluidsoverlast. Nu willen de partijen weten of er toch niet nog ergens een opening lijkt te zijn om verder te gaan met de plannen.

ChristenUnie en Maassluis Belang vragen zich ook af of er onderzocht is of er aan de overkant (terrein gemeente) een scheepswerf gerealiseerd zou kunnen worden. Temeer omdat dit gebied wel binnen het Industrieterrein Kapelpolder valt. Mocht dit niet onderzocht zijn, dan willen de fracties dit alsnog onderzocht hebben.

Plan

Onder de naam 'Zorg en Vlijt' was het de bedoeling dat er opnieuw schepen zouden worden gebouwd en gerestaureerd, voornamelijk door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de werfactiviteiten waren er ook plannen voor nautische opleidingen en een bezoekers- en museaal documentatiecentrum. In januari liet wethouder Evers weten dat het niet mogelijk is om de werf, een plekje te geven op het Schanseiland omdat het teveel geluid op zou leveren.

Categorieen:
Maassluis Politiek