Archief

Geen historische scheepswerf in Maassluis

Het plan om een historische scheepswerf in Maassluis te realiseren, gaat niet door. Dat bleek dinsdagavond toen wethouder Evers daarover sprak tegenover de gemeenteraad. Volgens Evers is het niet mogelijk om Zorg en Vlijt, zoals de werf zou gaan heten, een plekje te geven op het Schanseiland omdat het teveel geluid op zou leveren.

Initiatiefnemer Frank Baart is zeer teleurgesteld in de gemeente, maar heeft met de overige bestuursleden van de stichting achter de werf besloten voorlopig niet te reageren. Samen met Govert de Haas van de tegenovergelegen scheepswerf De Haas, was hij al erg ver met alle plannen. Die lijken nu de prullenbak in te kunnen.

Eerder al maakte de gemeente een fout met de omgevingsvergunning, die werd namelijk van bedrijfsbestemming omgezet in een woonbestemming. Alleen al daardoor zag het er al een tijdje naar uit dat de scheepswerf er niet zou komen. Dat blijkt na dinsdagavond bewaarheid.

Onder de naam 'Zorg en Vlijt' was het de bedoeling dat er opnieuw schepen zouden worden gebouwd en gerestaureerd, voornamelijk door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de werfactiviteiten wilde de stichting achter de werf ook nautische opleidingen organiseren en een bezoekers- en museaal documentatiecentrum opzetten.

Categorieen:
Maassluis Politiek