Archief

In het OchtendMagazine: eerste artiesten Westlandse Cross bekend en Karin Zwinkels verwacht in de Tweede Kamer te komen

Vanmorgen maakte de organisatie van de Westlandse Cross in het OchendMagazine op WOS Radio bekend welke twee grote artiesten er naar het festival komen. Verder kwamen onder andere het grote succes van de actie voor Kika van de 10-jarige Youp en de leegstaande supermarkt in Kwintsheul aan bod. Karin Zwinkels (CDA) deed een opvallende uitspraak.

Guus Meeuwis en Waylon op Westlandse Cross

Guus Meeuwis en Waylon staan zaterdag 17 juni op het podium van de Westlandse Cross in Naaldwijk. Dat maakte organisator Frank Bierkens woensdagmorgen bekend op WOS Radio. De Westlandse Cross is dit jaar niet op het grasveld langs de Zandheullaan, maar op het sportcomplex van Westlandia. Op het grasveld tegenover FloraHolland in Honselersdijk wordt druk gebouwd aan het World Horti Center en dus wijkt het festival uit naar de sportvelden van Westlandia op de Hoge Bomen. De Westlandse Cross is dit jaar op zaterdag 17 en zondag 18 juni.



Protest tegen uitblijven supermarkt in Kwintsheul

Ruim vijf jaar na het afbranden van de Albert Heijn zit Kwintsheul nog altijd zonder supermarkt. Bij actiegroep 'Werk aan de Winkel' is het geduld op en zij willen met een gele kaartenactie schot in de zaak brengen. Tientallen inwoners van Kwintsheul zijn afgelopen dagen door de actiegroep benaderd. Op een gele kaart kan men de gewenste supermarktformule aangeven (Albert Heijn, Hoogvliet, Lidl of Jumbo). Deze kaart kan tot donderdag 16.00 uur worden ingeleverd bij winkels aan het Kwintrum. Vervolgens wordt de uitslag aangeboden aan burgemeester Van der Tak en Koornneef Vastgoed, de beheerder van het leegstaande supermarktpand aan de Raaphorst. We praten erover met Heulenaar Ton Tabben.



Wat vinden Heulenaren van de leegstaande supermarkt? Verslaggeefster Diana de Bruijn ging de straat op.



Karin Zwinkels: "Ik kom met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer"

De Westlandse Karin Zwinkels wil de Tweede Kamer in, ze staat op plaats dertig voor het CDA. Het lijkt niet erg waarschijnlijk dat de partij dertig zetels gaat halen. Maar Zwinkels verwacht met voorkeurstemmen toch in de Kamer te komen. Ze legt uit hoe het gaat met haar campagne.





Al meer dan 10.000 euro voor 'blote benenactie' van Youp

Hij heeft al sinds september geen lange broek meer aangehad en een flinke koude winter achter de rug, maar dat is niet voor niets geweest. De 10-jarige Youp Spaan uit Naaldwijk heeft inmiddels al meer dan 10.000 euro opgehaald met zijn blote benenactie voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Youps klasgenoot en vriend Daniël heeft lymfklierkanker. De jonge scholier wil naast geld ophalen voor KiKa hiermee dan ook steun betuigen aan zijn vriend. Via blotebenenvoorkika@gmail.com kunnen mensen een sponsorbrief aanvragen om Youp te steunen.



De Partizanen komen naar De Naald

Woensdagavond spelen de Partizanen hun voorstelling 'Welkom in Partizanië' in theater de Naald. Deze voorstelling doet mee aan het Rabo Talenten Concours. Er staan ook diverse andere optredens gepland in het theater in Naaldwijk, Kate van Elswijk praat ons bij.



"Hoek van Holland is een stuk minder oud dan het Westland"

Zo'n honderdvijftig jaar geleden stonden er in Hoek van Holland vrijwel alleen maar primitieve hutjes. In Westland stonden al veel 'echte' woningen. De kleine huisjes in Hoek van Holland waren meer verbijfplaatsen voor mensen die daar door de week aan het werk waren. De spoorlijn bracht daar verandering in aan. Op 15 februari en 8 maart worden in café Harwich in Hoek van Holland lezingen gegeven over de geschiedenis van Hoek van Holland. Kijk voor meer informatie op www.stichtingkustplaats.nl.



Drinken we alleen maar bier tijdens carnaval?

Carnaval komt er aan. Drinken we echt alleen maar bier tijdens carnaval? Of zijn ook andere drankjes populair? We vroegen het een Westlandse slijter.



Oikos en Nederland3 gaan samen: grote verbouwing bij Nederland3

Jongerencentrum Oikos en poppodium Nederland3 gaan het pand van Nederland3 aan de Lange Spruit in Wateringen delen. De verhuizing van Oikos kost geld en daarom vraagt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad van Westland een krediet van 300.000 euro. De verbouwing is nodig om de zaal groter en overzichtelijker te maken. De verbouwingskosten komen, indien de raad toestemt, voor rekening van de gemeente. De gehele inrichting van de bar, keuken en koelcel en het binnen schilderwerk komen voor rekening van Nederland 3 en Oikos. Als alles violgens plan verloopt, verhuist Oikos medio juli dit jaar.



De opvallende momenten van het verkiezingsdebat in 's-Gravenzande

De twee Westlandse kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen Karin Zwinkels en Arne Weverling gingen maandagavond in debat in 's-Gravenzande. Ook de PvdA en D66 deden mee aan het debat. Het volgende debat tussen Zwinkels en Weverling is op woensdag 22 feb bij ISW Hoogeland. Dit wordt georganiseerd voor de leerlingen van 6 VWO en 5 HAVO.





Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.



Beluister hier de hele uitzending van het OchtendMagazine van woensdagmorgen. Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.