Archief

In het OchtendMagazine: Valentijnsdag, nieuw Westlands bier en Drenthenaren tatoeëren Westlandse vlag

In het OchtendMagazine vanmorgen volop aandacht voor Valentijnsdag. Ook hadden we het over de ideale omstandigheden voor voortpanting, niet van de mens, maar van de snoek.

Vissers vangen acht vissen voor paaiplaats

Het aantal snoeken in het Westland is de afgelopen jaren afgenomen. Het Hoogheemraadschap Delfland wil daar wat aan doen en heeft vissers gevraagd snoeken te vangen en ze uit te zetten in twee zogenaamde 'vispaaiplaatsen'. Zondag werd er gevist. Het is de bedoeling dat er 26 snoeken worden gevangen. Door de kou lukte dat zondag niet goed, er werden slechts acht snoeken gevangen. Komende zondag gaan de vissers weer snoekvissen.





Automobilist rijdt in op sneeuwballengooier

Dat sneeuwballengooien niet door iedereen gewaardeerd wordt, bleek vrijdagavond laat in Kwintsheul. Een automobilist reed in op een groepje jongens nadat er sneeuwballen waren gegooid. De bestuurder wordt verdacht van 'poging tot zware mishandeling'. De politie is op zoek naar de bestuurder van de zwarte bestelbus. Politiewoordvoerder Cor Spruijt ligt toe.



Drenthenaren laten tattoo zetten van Westlandse vlag

Johan van Dijk woont al meer dat twintig jaar in Drenthe, maar de liefde voor zijn geboortegrond is zo groot dat hij een tattoo van een Westlandse vlag liet zetten. En ook zijn dochter liet, hoewel ze al haar hele leven in Drenthe woont, dezelfde tattoo zetten. Het idee voor de bijzondere tattoo komt van dochter Inge van Dijk. Ze wil al sinds haar 14e een tattoo, maar dan vinden haar ouders haar er nog te jong voor. Nu ze 16 jaar is mag het eindelijk, maar het wordt geen roosje of vlindertje maar een tattoo met daarop de Westlandse vlag.



Nieuw Westlands bier wordt gebrouwen in Amsterdam

Westland heeft er weer een nieuw streekbier bij: Westlander Bier. Nadat eerst is onderzocht welke biersmaken Westlanders het lekkerst vinden, ging initiatiefnemer Sven Boers op zoek naar een brouwerij. Er is geen brouwerij in het Westland, dus wordt het bier in Amsterdam gebrouwen. Donderdagavond wordt het nieuwe bier officieel gelanceerd in Naaldwijk.





Hoe beleven Westlanders Valentijnsdag?

Sturen regiogenoten massaal anoniem kaartjes, worden partners verrast met bloemen of doen we niets aan Valentijnsdag? Verslaggeefster Diana de Bruijn ging de straat op en vroeg het de Westlanders.





Valentijnsdag! Regiogenoten gekoppeld tijdens allerlei activiteiten

Het is vandaag Valentijnsdag, de dag van de liefde. Er zijn vele manieren om je geliefde te ontmoeten. In het Westland kan dat door deel te nemen aan allerlei activiteiten. Volgens Marjolein van Dop zijn er al verschillende stelletjes ontstaan op deze manier.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt ons op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.





Poll


Het is Valentijnsdag. In een grote advertentie in landelijke kranten roept SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij iedereen op om vandaag in zijn of haar relatie te investeren: "Niet alleen met bloemen, maar ook door een keer de stofzuiger te pakken terwijl je je daar eigenlijk een hekel aan hebt". Ga jij meer stofzuigen voor je relatie?