Archief

In het MiddagMagazine: Cultureel onderwijs op Westlandse basisscholen en verkeersdrempels in 's-Gravenzande verlaagd

In het MiddagMagazine sprak Brian van Oosten over de verkeersdrempels die geplaatst waren in de Laan der Verenigde Naties in 's-Gravenzande. Hij constateerde als buurtbewoner dat de drempels veel te hoog waren en meldde dat bij de gemeente. Nog geen dag later zijn de drempels vervangen.

Op enkele Midden-Delflandse scholen geeft het Rode Kruis les aan kinderen over het bellen van 112. Als er zich een noodsituatie voordoet, is het voor kinderen moeilijk om bijvoorbeeld de vergrendeling van de telefoon te halen of überhaupt het juiste nummer te bellen. Volgens Eveline van der Helm van het Rode Kruis worden daarom workshops gegeven aan kinderen van alle groepen die passen bij hun leeftijd.

Westland Cultuurweb heeft van het Fonds voor Cultuurparticipatie subsidie gekregen voor het stimuleren van cultuureducatie op Westlandse basisscholen. De leerlijn 'Kunstkracht 10' kan daarmee de komende vier jaar worden voortgezet met activiteiten als schoolbegeleiding, het uitbrengen van een CultuurCourant en het aanbieden van diverse trainingen. Volgens directeur Jeroen Kunstman is het de bedoeling dat over vier jaar op 95 procent van de Westlandse basisscholen het programma wordt aangeboden.

Zoals elke dag praatte presentator Jim Gardien je bij over het laatste nieuws van vandaag.

De volledige uitzending is hier terug te beluisteren.