Archief

CDA: bewoners 'gevangen' in Bakkershof

Het nieuwbouwgedeelte van de wijk Bakkershof in Wateringen blijkt moeilijker te verlaten dan vooraf werd gedacht, zo stelt de fractie van CDA Westland. Twee te hoge bruggen maken het voor ouderen en mindervaliden met een rollator of rolstoel bijna onmogelijk de helling ervan lopende te nemen, aldus het CDA, dat hierover vragen heeft ingediend bij het college van B en W.

Volgens de christendemocraten hebben steeds meer bewoners het idee 'gevangen' te zijn binnen de eigen wijk op het moment dat men naar buiten wil om een rondje te lopen, of naar het dorp of winkelcentrum te wandelen. De grote - ook door auto's te berijden - brug naar de Herenstraat is nog een brug waar een boot onderdoor kan varen. Aangezien alle andere bruggen in de omgeving geheel vlak zijn aangelegd, is de brug op hoogte nu dus volkomen overbodig, meent het Wateringse raadslid Jan van Rossum.

"De brug naar Heerenvliet richting het winkelcentrum is een mooie historische bolbrug die in combinatie met de monumentale fruitmuur ernaast het historisch besef van de tuinbouw op die locatie levendig moet houden. Maar vanwege de hoogte en bolling is deze bijna totaal ontoegankelijk voor de bewoners van Bakkershof. De vraag rijst wat meer zou moeten gelden: het historisch besef, de bewegingsvrijheid van ouderen, of zijn beide te combineren?", zo wil Van Rossum van het college weten.