Archief

In het OchtendMagazine: Spanningen om wal tussen villa en nieuwbouwwijk en verdwijnt de naam WOW?

Verdwijnt de met veel bombarie aangekondigde naam WOW alweer? Waarom gaan er duiven dood? Komt er wel of geen grote wal tussen een villa en een nieuwbouwwijk? Deze en andere vragen kwamen vanmorgen aan bod in het OchtendMagazine op WOS Radio.

Burgemeester van der Tak: "De naam WOW gaat misschien verdwijnen"

Het nieuwe kennis- en innovatiecentrum dat naast de bloemenveiling gebouwd wordt, zou de naam WOW krijgen. Het was al bekend dat burgemeester Van der Tak niet blij is met die naam. Op WOS Radio vertelde hij vanmorgen dat de naam tot de oplevering van het gebouw blijft, maar daarna komt er mogelijk een andere naam.



Harold de Duivenman: "Alle duiven gaan dood!"

Elke vrijdagmorgen bellen we met postduivenspecialist Harold de Duivenman. Vanmorgen had hij triest nieuws: er gaan veel duiven dood. Maar vindt Harold dat erg? Of maakt hij zich meer druk om een verkeerde duivenfoto in de krant? En mag de vrouw van Harold mee naar de feestjes van de duivenliefhebbers?



Nieuwe internationale website voor Westland gelanceerd

Woensdagavond is de website www.WestlandHortiBusiness.com feestelijk gelanceerd. De site moet een online platform gaan vormen, waar de kracht van Westland in beeld wordt gebracht. Burgemeester Van der Tak legt uit waarom de site in het leven is geroepen en waarom de site een initiatief van de gemeente is.

Quintus handbalster Daisy Hage geselecteerd voor Oranje

Quintus heeft al veel handbalsters geleverd voor het Nederlands handbalteam. Nu is ook Daisy Hage door bondscoach Helle Thomsen opgenomen in de selectie. Sportverslaggever Stefan van Eijk licht het toe en blikt vooruit op het komende sportweekend.





Bewoners nieuwe woonwijk en eigenaar villa lijnrecht tegenover elkaar

De spanningen lopen hoog op in het Westland. Een villabewoner heeft een gloednieuwe woonwijk tegenover zich gekregen. Als compensatie voor het veranderde uitzicht, zou een natuurlijke wal gemaakt worden met bomen. Maar daar wisten de huizenkopers dan weer niets vanaf. De bewoner van de miljoenen villa wil zijn privacy terug en ziet de wal liever vandaag nog dan morgen komen.

De WOS 45 groentekist: je mag 45 seconden lang op de radio zeggen wat je wilt!

Iedereen die dat wil, mag bij WOS Radio 45 seconden lang op onze groentekist staan. Op de groentekist mag je vertellen wat je wilt, we zenden het live uit op de radio. Maar pas op, want na 45 seconden gaat de microfoon uit. Vandaag maakt iemand reclame voor een rommelmarkt. Wil je ook op de groentekist? Mail naar redactie@wos.nl.



Vernielingen bij station Maassluis West: camera's een goed idee?

Op station Maassluis West is deze week een spoor van vernieling getrokken. Ruiten op de twee perrons moesten het ontgelden en bij de fietsenstallingen zijn ruiten gesneuveld. Op Oudejaarsdag en in oktober werd er ook nog flink huisgehouden op het station. Omwonenden worden er zo langzamerhand moedeloos van. Er komt een camera, maar is dat een goede oplossing?





Ex-wethouder Weverling: "VVD en GBW zouden samen moeten gaan"

De politieke partijen Gemeentebelang Westland en VVD Westland zouden samen moeten gaan. Dat zegt ex-wethouder van de gemeente Westland, Arne Weverling. In het verleden zijn er al wel eens gesprekken tussen de twee fracties gevoerd, maar die liepen op niets uit. Volgens Weverling zouden de twee fracties, net als de PvdA en GroenLinks dat eerder met Progressief Westland deden, samen op een lijst moeten staan.





Regionieuws

Dennis van Schie brengt ons op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Volgens ex-wethouder Arne Weverling moeten de politieke partijen Gemeentebelang Westland en VVD Westland samen gaan. Welke politieke partijen mis je? Welke nieuwe partijen moeten er in de gemeenteraad komen?