Archief
Hyperloop via Twitter

Hyperloop via Twitter

Hyperloop TU Delft beste van de wereld

De hyperloop van studenten van de TU Delft is afgelopen nacht uitgeroepen tot beste ultrasnelle transportcapsule ter wereld. Het succes straalt ook een beetje af op het Westland, want het vervoermiddel is gespoten bij Honor Autoschade in 's-Gravenzande.

De Delftse studenten namen het in de finale van de 'SpaceX Hyperloop Pod Competition' op tegen 28 internationale teams. Ze waren niet de snelste, want een Amerikaans team haalde een topsnelheid van een kilometer per uur meer. In de proeftunnel van 1,25 kilometer lang haalde de TU Delft een snelheid van 93 kilometer per uur. Het team haalde wel de beste overall-score.

"We waren niet de snelste, maar dat was ook niet de prijs waarvoor we wilden gaan", zegt woordvoerder Marleen van de Kerkhof tegen mediapartner Omroep West. "We wilden een innovatief goede bijdrage leveren. Daarom hebben we ons niet alleen gericht op snelheid, maar ook op efficiƫntie bij de bouw en op de kosten en veiligheid van de capsule. Op basis daarvan hebben we deze prijs gewonnen."

De hyperloop is een soort trein die in een vacuumbuis een snelheid van ruim 1000 kilometer per uur kan halen. Met het vervoermiddel zou je binnen een half uur van Amsterdam in Parijs moeten zijn. Miljardair Elon Musk (Tesla) bedacht de internationale competitie om de ontwikkeling van de hyperloop aan te jagen.