Archief
AAB

AAB

Hoger beroep 'Bauhaus' kost Midden-Delfland bijna 4.000 euro

De gemeente Midden-Delfland moet een bedrag van in totaal 3.963 euro betalen aan de drie partijen die eerder in beroep gingen tegen het bestemmingsplan 'Harnaschpolder-Noord 2014'. Dat heeft de Afdeling Rechtspraak van de Raad van State woensdag besloten. Het bedrag is een vergoeding voor de door hen gemaakte kosten van rechtsbijstand en betaalde griffierechten.

Het bestemmingsplan voorziet in de komst van bouwmarkt Bauhaus. Enkele concurrenten hadden bij de Raad van State naar voren gebracht, dat de gemeenteraad op een aantal plekken in het plangebied bepaalde bedrijvigheid heeft toegestaan zonder daarbij rekening te houden met de ruimtelijke aanvaardbaarheid. Daarnaast zou de raad ook niet hebben onderkend, dat de strook grond tussen MeeGaa en Bauhaus gebruikt had kunnen worden voor uitbreiding van de bouwmarkt.

In een zogeheten tussenuitspraak beval de Raad van State de gemeenteraad van Midden-Delfland om het bestemmingsplan aan te passen. Nadat dit in september jl. is gebeurd, kon vandaag de einduitspraak worden gedaan.