Archief

Varend Corso niet naar Den Haag; alles blijft bij het oude

Het Varend Corso gaat dit jaar nog niet naar Den Haag. Dinsdagavond is besloten dat voor dit jaar alles bij het oude blijft, zo blijkt uit de definitieve route die dinsdagavond op de website van het Varend Corso is geplaatst. Op vrijdag worden dus ook Maasland en Maassluis bezocht en zondag blijft Delft het vaardoel.

Na het bekend worden op 17 januari van de nieuwe indeling van het corso 2017 is er veel kritiek losgekomen. Vooral het verplaatsen van de Westlanddag van zaterdag naar zondag en het afschaffen van routeplaatsen Maasland en Maassluis op vrijdag, vielen bij velen verkeerd. Dat heeft tot spoedberaad binnen de corso-organisatie geleid.

De pijn is ontstaan door het plan om dit jaar ook naar Den Haag te gaan, en wel op zaterdag. In een verklaring stelt de organisatie nu, dat met betrekking tot Den Haag "de veiligheid van bezoekers op enkele plaatsen niet kon worden gegarandeerd".

"Helaas zal hierdoor de financiƫle uitdaging voor het Corso om rond te komen, groter worden. Maar door hiermee het Westlands feest weer terug laten komen op zaterdag, brengt ons hopelijk voldoende nieuwe sponsors om het feest tijdens dit 20-jarig jubileum jaar nog groter te vieren", aldus de organisatie.Het definitieve programma luidt als volgt:

Vrijdag Rijnmonddag

  • Honselersdijk, De Lier, Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis en uiteraard vlootschouw in Maasland
Zaterdag Westlanddag

  • Honselersdijk, Naaldwijk, 's-Gravenzande, Monster, Poeldijk, Den Haag (Uithof), Kwintsheul
Zondag Delflanddag

  • Honselersdijk, De Lier, Schipluiden, Den Hoorn, Delft (De Zuidkolk), Rijswijk, Den Hoorn, Wateringen.