Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Omwonenden ISW Gasthuislaan zien uitbreiding niet zitten

Een groep omwonenden van de ISW-school aan de Gasthuislaan in 's-Gravenzande heeft zich tot de Westlandse gemeenteraad gewend met zorgen over de voorgenomen uitbreiding van het gebouw. De omwonenden hopen dat hun opmerkingen worden betrokken bij de besluitvorming deze dinsdagavond in de raad.

Volgens de gemeente past de voorgenomen uitbreiding binnen het geldende bestemmingsplan, zodat er op zich geen bezwaarprocedures te verwachten zijn. Door het aanbrengen van een extra verdieping op de school kan het leerlingenaantal stijgen van globaal 800 naar 1.000.

Omwonenden van de school maken zich zorgen over de verkeersveiligheid. Zij vinden de locatie van de nieuwe fietsenstalling slecht gekozen en ronduit gevaarlijk voor de scholieren. "Het is op dit moment elke ochtend een slalom om kinderen heen, om met je eigen auto naar je werk te gaan", schrijft Leon Houppermans namens veertien omwonenden die hun handtekening onder een bezwaarschrift hebben gezet.

Verder zien zij op tegen de voorziene duur van de bouwwerkzaamheden, ruim een jaar. Ook wordt gesteld, dat de parkeergelegenheid in de straat op dit moment voor de omwonenden net aan voldoende is.

Een ander kritiekpunt betreft de manier waarop er vanuit de school is gecommuniceerd met omwonenden. "We worden er op het laatste moment, vlak voor de raadsvergadering, pas over geïnformeerd", is hun kanttekening bij de afgelopen woensdag gehouden informatieavond.