Archief
Karin Blankenstein

Karin Blankenstein

Homo-emancipatiecampagne trapt af bij Westlandia

De John Blankenstein Foundation trapt haar bewustwordingscampagne 'Heroes of Football' komend weekend af bij voetbalvereniging Westlandia. De stichting heeft als doel om de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de top- en breedtesport te bevorderen.

Zondag wordt een speciale virtual reality-bioscoop bij de club ingericht, waarbij de film 'Always Part of a Team' te zien is. "Dit maakt het onderwerp op een vernieuwende manier bespreekbaar en maakt dat je echt kunt ervaren hoe het voelt om 'opgesloten' te zitten", aldus Karin Blankenstein, de Naaldwijkse voorzitter van de stichting.

Met de bewustwordingscampagne 'Heroes of Football' biedt de John Blankenstein Foundation middelen aan voetbalclubs om met veel humor bestuurders, trainers, spelers en ouders over het onderwerp te laten praten. Vanaf januari komen er elke maand twee voetballers (een man en/of een vrouw) tijdens een social media campagne uit de kast. Hun verhalen worden verteld in testimonials.

De stichting is vernoemd naar de inmiddels overleden scheidsrechter John Blankenstein, de broer van voorzitter Karin Blankenstein. Hij kreeg internationale bekendheid als een van de eerste openlijke homoseksuele scheidsrechters.

Categorieen:
Naaldwijk Sport