Archief

In het OchtendMagazine: Westlandag Corso naar zondag en discussie over opvolging wethouder Weverling

In het OchtendMagazine vanmorgen volop aandacht voor het Varend Corso, de wethouderswissel in Westland en de kou.

Pleur van der Ende: "Corso kan prima op zondag door Westland"

Dinsdagavond werd duidelijk dat het Varend Corso niet meer op zaterdag, maar op zondag Westland aandoet. De afgelopen maanden werd al duidelijk dat veel Westlanders daar niet blij mee zijn. Maar volgens Corso-voorzitter Pleun van der Ende kan het Corso-feestje prima op zondag gevierd worden. Volgens hem is het de missie van het Corso om het Westland ook buiten de regio te promoten en daarom wordt ook Den Haag aangedaan. Veel deelnemende schippers zouden volgens Van der Ende achter de keuze staan.



Remmert Keizer (GBW) kritisch over Peter Duijsens (WV): "Zo de wind waait, waait z'n jasje"

Westland Verstandig voorman Peter Duijsens vindt het niet nodig dat er een opvolger komt voor vertrekkend wethouder Weverling. GBW fractievoorzitter Remmert Keizer reageert daar fel op: "Als het Duijsens uitkomt is alles wat het college moet doen al gedaan en aan de andere kant roept hij altijd dat het college geen klote uitvoert; zo de wind waait, waait z'n jasje, daar heb je niet zoveel aan".

Westland Verstandig: "Vervanger wethouder Weverling niet nodig

De Westlandse wethouder Arne Weverling stopt op 1 februari als wethouder. Hij is kandidaat voor de Tweede Kamer voor de VVD en wil zich volledig op de campagne richten. Frank Rijneveen volgt hem op. Maar volgens Westland Verstandig voorman Peter Duijsens is een opvolger niet nodig en kan het werk van Weverling prima verdeeld worden over de andere wethouders.



Cabaret, muziek en toneel in De Naald

In Westlandheater De Naald is weer van alles te doen: cabaret, muziek en toneel. Ook draait er een aantal films in het theater. Kate van Elswijk praat ons bij.



Het vriest! De voorbereidingen voor een schaatstoertocht door het Westland zijn gestart

De vorstperiode lijkt nog even aan te houden. Wat zou het mooi zijn als er een schaatstoertocht kan worden gehouden. De voorbereidingen daarvoor zijn in ieder geval al begonnen. Diana de Bruijn sprak met de organisator.



Westlanddag Corso van zaterdag naar zondag

De 'Westlanddag' van het Varend Corso verhuist van zaterdag naar zondag. Op vrijdag vaart de stoet door Midden-Delfland naar Delft. Dit betekent dat Maasland en Maassluis niet meer worden aangedaan. Op de zaterdag voert de route van startpunt Delft naar Den Haag. Dinsdagavond maakte de organisatie de plannen bekend. Wij waren erbij.



Verrassingsuitjes voor ouderen

Stichting Ouderenuitjes Westland organiseert allerlei uitjes voor ouderen. Vandaag wordt een verrassingsuitje georganiseerd. De ouderen weten niet waar ze heen gaan. Tenzij ze dit fragment beluisteren, van organisatrice Karin verklapt al een klein beetje wat er gaat gebeuren...

Het vriest: schaatsen, bevroren ruiten, handschoenen en ... ijswijn!

Met dit koude winterweer denken we meestal aan schaatsen, warme kleding, bevroren autoruiten en misschien gluhwein. Maar wat blijkt: er bestaat ook speciale ijswijn. Aad Westdijk weet er alles van.

Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie praat je bij over het laatste nieuws uit de regio



Poll

Westlanddag Varend Corso van zaterdag naar zondag. Goed idee?