Archief
Youtube

Youtube

Sarina Wiegman nieuwe bondscoach Nederlands vrouwenelftal

Sarina Wiegman is door de KNVB aangesteld als nieuwe bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Zij neemt daarmee het stokje over van Arjen van der Laan, die eind december zijn taken als trainer moest neerleggen.

Sinds augustus 2014 was de Monsterse Wiegman al actief als assistent-bondscoach van de Oranje-leeuwinnen. Sinds het ontslag van Van der Laan stond zij als interim-trainer voor de groep, waarvan de Naaldwijkse Mandy van den Berg aanvoerder is.

"In tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach heb ik ervaren hoe talentvol en ambitieus deze groep is. Vooral nu met een EK in eigen land voor de deur", aldus Wiegman. "We weten precies welke stappen we nog moeten zetten om te presteren op het EK en ik kijk er naar uit daarmee aan de slag te gaan."

Wiegman was dit seizoen ook actief als assistent-coach bij de heren van Jong Sparta in Rotterdam. Daarmee was zij de eerste vrouwelijke coach die bij een betaald voetbalorganisatie werd aangesteld. Bij Oranje wordt zij vergezeld door Foppe de Haan, die aangesteld is als assistent-bondscoach.

Oranje vertrekt maandag 16 januari naar Spanje voor een tiendaags trainingskamp. Tijdens deze oefenstage speelt Nederland twee oefenwedstrijden. Op vrijdag 20 januari treffen de voetbalvrouwen Roemenië en op dinsdag 24 januari staat het oefenduel Rusland-Nederland op het programma.

Categorieen:
Monster Naaldwijk Sport