Archief

In het OchtendMagazine: Val-op-val-af komt eraan en een professionele fotograaf bij de bevalling

In het OchtendMagazine vanmorgen onder andere aandacht voor een professionele fotograaf bij de bevalling, afvallen, de vrijwilligersprijs Midden-Delland, Veilig Westland en bodycams foor de politie.

Professionele bevallingsfotograaf in de regio

Sinds een aantal jaar is er een nieuwe loot toegevoegd aan de geboortebranche: de geboortefotografie. Een professioneel fotograaf legt de geboorte van je kind vast of die nu thuis plaats vindt of in het ziekenhuis. Na afloop krijg je de foto's, naar wens, op een dvd of in boekvorm. Ook Anouk Da Silva Mendes uit de Lier koos er samen met haar man voor om tijdens de bevalling van Luciano een geboortefotograaf in te huren. De eveneens in De Lier wonende Astrid Grootscholten kwam bij vier centimeter ontsluiting en bleef tot en met de kennismaking van de grootouders met hun kleinzoon, 18 uur later. We spraken Astrid en we vroegen een moeder wat ze ervan vindt.

Val-op-Val-af komt er weer aan

Westlandse jongeren gaan weer tien weken lang de strijd aan met de kilo's. In deze weken staat er een heel team professionals klaar. Voor de jongeren en hun ouders, zorgen zij ervoor dat het leuk is om af te vallen, te bewegen en lekker gezond te eten. Op WOS Radio en WOS TV gaan we de jongeren volgen. We spraken erover met Karin Scholtes.

Oud-en-nieuw, huiselijk geweld en evenementen in Veilig Westland

Woensdagavond is een nieuwe aflevering van Veilig Westland te zien op WOS TV. In deze aflevering blikt de politie terug op de jaarwisseling. Ook wordt er aandacht besteed aan huiselijk geweld. Burgemeester van der Tak van Westland gaat in het programma in op de evenementenkalender.

Politie krijgt bodycams; hoe veilig voelen we ons?

De politie in onze regio gaat werken met bodycams. Verslaggever Diana de Bruijn ging op pad in De Lier en vroeg inwoners of ze zich veilig voelen. Helpen de bodycams het gevoel van veiligheid te vergroten?

Vrijwilligersmarkt in de Hofboerderij

Woensdag 11 januari organiseert Vitis Welzijn Vrijwillige Inzet een vrijwilligersmarkt in de Hofboerderij in Wateringen. Vele Westlandse organisaties presenteren hun vrijwilligersvacatures en klussen waar vrijwilligers bij nodig zijn. Van zorginstelling en bibliotheek tot Waterpop en de Zonnebloem, vele uiteenlopende organisaties zijn present. We spraken erover met Marja Hogervorst.

Vrijwilliger van het Jaar Midden-Delfland bekend

Museum De Schilpen in Maasland was vrijdagavond het decor van de bekendmaking van de Vrijwilliger van het Jaar in Midden-Delfland. De genomineerden kwamen geheel in stijl naar de feestavond. De kanshebbers waren Sharon van Adrichem van Scouting Schipluiden, Roos Heijdra van de Midden-Delflandvereniging, Nel de Wildt van Pieter van Foreest Maasland, Vincent Bentvelsen van Scouting Den Hoorn, Ria Zwaard van museum De Schilpen en Yoni van Dongen van Tennisvereniging Maasland. Wethouder De Goede maakte de winnaar bekend.

Het regionieuws

Bas Booister praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.

Poll: Een professionele fotograaf bij de bevalling: wat vind jij daarvan?

Ook in onze regio kan je de bevalling vast laten leggen door een professionele fotograaf. Wat vind je ervan? Wil je een 'vreemde' bij je bevalling?