Archief

Veel onduidelijkheid over opbrengst Record4Kidz

Twee en een halve week na de actie Record4Kidz, waarbij DJ Bombastic 84 uur lang plaatjes heeft gedraaid voor drie goede doelen, is er nog steeds geen duidelijkheid over de opbrengst van het evenement in Naaldwijk. Stichtingsbestuurder Edgar van Steekelenburg zegt dat er nog steeds geld binnen moet komen: "Een aantal sponsoren heeft nog niet betaald."

Een indicatie van het opgebrachte bedrag wil Van Steekelenburg, de vader van de 14-jarige Timi die de actie verzon, nog niet geven: "Ik wil exact weten hoeveel er binnen is gehaald en hoeveel er is uitgegeven." Toch is hij wel open over zijn verwachtingen van de kosten: "Die vallen gewoon tegen. Bedrijven moeten natuurlijk ook gewoon hun geld verdienen, maar ja..."

Eigenlijk heeft Van Steekelenburg het organiseren van een evenement als dit onderschat, zo laat hij weten. En hij is niet tevreden over de uitvoerenden. Hij doelt daarmee op de mensen die in de glazen kas op het Wilhelminaplein hebben gestaan. Niet alleen zouden ze beloftes hebben gedaan aan kinderen en die niet zijn nagekomen, ook zouden ze elk contact nu ontlopen zegt de vrouw van Van Steekelenburg, Fransisca. "Wij zijn deze puinhopen nu aan het opruimen." Dat schiet in het verkeerde keelgat bij DJ Bombastic en ook andere betrokkenen.

Vergoeding

Zo stelt het bedrijf dat de radio-uitzending verzorgde, dat slechts de helft van de vooraf besproken kosten vergoed zijn. En ook Gabi Gonzalez, die het SMS- en IDeal-systeem verzorgde en de contacten heeft gelegd met meewerkende bedrijven, heeft nog geen onkostenvergoeding gekregen die hij had gevraagd voor het feit dat hij twee weken vrij moest nemen voor de organisatie. Maar of hij die ooit nog krijgt is maar zeer de vraag, het contact met de stichting is namelijk slecht.

Verder heeft ook Bombastic nog geld van de stichting tegoed: "Ze wilden een Facebookcampagne, maar hadden geen creditcard, dus heb ik dat voorgeschoten. Ik hou er al rekening mee dat ik dat niet terugkrijg." Een van de beeldbepalende mensen in de kas, Harold Zwaartman, laat de uitspraak van Van Steekelenburg voor diens rekening. Toch is aan zijn stem duidelijk te horen dat hij van dit hele gedoe baalt als een stekker.

Inkomsten

Op 17 december werd bekendgemaakt dat er met de actie ten minste 3.000 euro is opgehaald met alleen al de brievenbus in de glazen kas. Gonzalez heeft desgevraagd laten weten dat er met de sms-dienst en via IDeal in totaal 470 euro is binnengekomen. Maar van de rest van de inkomsten is niets bekend. Verder heeft de stichting 25.000 euro subsidie aangevraagd bij de gemeente Westland om de kosten mee te dekken. De vraag is nog of die aanvraag gehonoreerd wordt.

De hele actie is verzonnen door de 14-jarige Timi Kaya van Steekelenburg, dochter van Fransisca en Edgar. Met de actie zou geld opgehaald worden voor drie goede doelen: Stichting Leergeld, Middin en Kidz For Kidz. Het geld zou ten goede moeten komen aan activiteiten voor alle kinderen, ook voor hen die ziek zijn, geen geld hebben of gehandicapt zijn. Fransisca hoopt nog voor het einde van de week het opgehaalde bedrag bekend te maken.