Archief

Westlandpas komt wat later door aansluiting bij landelijk systeem

De Westlandpas, die er begin dit jaar had moeten zijn, wordt enkele maanden later geïntroduceerd. De reden is dat wordt aangesloten bij het systeem dat voor dergelijke kortingspassen ook door de grote steden wordt gebruikt. "Het grootste voordeel hiervan is, dat de deelnemende partijen de pas simpelweg kunnen integreren in hun betaalsystemen en geen extra kosten hoeven te maken", verklaart mede-initiatiefnemer Jochem Immerzeel.

Voor de Westlandpas werd afgelopen jaar de weg vrijgemaakt, doordat er steun werd toegezegd door het investeringsfonds van MKB Westland. De pas gaat kortingsvoordelen bieden voor alle Westlanders en moet ook een praktisch hulpmiddel zijn bij regelingen voor de sociale minima. Dat betreft onder meer het gemeentelijke Kindpakket, waarvan de uitvoering in handen wordt gegeven van de Stichting Leergeld Westland.

De pas moet niet alleen speciale kortingsacties en gratis producten bieden voor de inwoners, maar betekent tegelijkertijd steun voor de lokale middenstand. Koop je bij een Westlandse winkel dan spaar je - net als met Airmiles - punten, die bij alle aangesloten winkeliers zijn in te wisselen voor gratis producten of kortingen.

Immerzeel is ook blij met de inmiddels tot stand gekomen samenwerking met onder meer Bibliotheek Westland, Vitis Welzijn en de stichting Bezoek Westland. Hij hoopt dat de Westlandpas per 1 maart kan worden ingevoerd, maar sluit niet uit dat het uiteindelijk 1 april zal worden.

Categorieen:
Westland Algemeen