Archief

Gouden oliebol Van den Berg scoort 'zeer slecht'

De met goud bekroonde oliebollen van Bakkerij Van den Berg uit Maasdijk 'scoren' in de jaarlijkse AD Oliebollentest het predicaat 'zeer slecht'. "Hoe verzinnen ze het", laat bakker Rémon van den Berg aan de WOS weten.

Het panel van de AD Oliebollentest kocht oliebollen bij de winkel van Van den Berg aan het Oranjeplein in Maasdijk. De bollen staan op plaats 134 met als rapportcijfer 3,5. "Deze op andere fronten prijswinnende bakker verslikt zich lelijk in de oliebol. Medicinale smaakafwijking die associaties oproept met een fluorbehandeling bij de tandarts", schrijft de jury.

Bakker Rémon van den Berg is stomverbaasd. Hij is zelfs naar het testlab in Wageningen gereden om zijn eigen oliebol te zien en te proeven. "En daar was niks mis mee! Deze uitslag is onverklaarbaar. We hadden het testpanel de beste oliebollen meegegeven". De vader van Rémon ging al uit van een top-10 notering.Drie keer ruim voldoende

Andere geteste oliebollen uit de regio komen er wat beter van af in de test. Zo scoort Bakkerij Holtkamp uit Schipluiden een ruim voldoende met als eindcijfer 7,5. "Holtkamp verliest vooral punten op de korst, die als te slap wordt ervaren. De smaak is voor de rest in orde".

De oliebollen van Meesterbakker Roodenrijs, met vestigingen in onze regio, scoort eveneens een ruim voldoende. "Keurig bolletje zonder opvallend negatieve of positieve eigenschappen. De een zou hem graag wat luchtiger zien, de ander wil iets meer vulling. Alleen wat kleinigheden dus".

De eveneens met goud bekroonde oliebollen van de Wateringse Oliebollenkraam halen ook een ruim voldoende. "Maar de oliebol blijft juist op 'smaak' achter. Een teleurstelling voor Onno en Anita Bootsma", schrijft de jury. De kraam noemt de uitslag in de krant 'onbegrijpelijk'.

De bollen van de Brabantse Gebakkraam Leenders-Verwijk in winkelcentrum Koningshoek in Maassluis scoren, net als Van den Berg, 'zeer slecht'. De jury: "Koningshoek wordt verbouwd om het klantvriendelijker te maken; iets wat deze oliebol ook wel kan gebruiken. Rare vorm, nare smaak. Lijkt op een mislukt puddingbroodje".