WOS
Archief

LPF vangt bot bij staatssecretaris Dekker

Staatssecretaris Sander Dekker van onderwijs heeft een verzoek van LPF Westland afgewezen. Deze partij wilde het raadsbesluit over de vestiging van een islamitische school in Westland bij de Kroon laten voordragen voor vernietiging.

Maar volgens de staatssecretaris is dat simpelweg niet mogelijk omdat het raadsbesluit nog goedkeuring nodig heeft van de minister van onderwijs. En die goedkeuring is nog niet afgegeven, dus is er formeel nog geen besluit dat kan worden voorgedragen voor vernietiging.

Dekker ziet overigens niet in waarom het onderhavige besluit in strijd zou zijn met het recht of het algemeen belang, zoals de LPF stelt. De partij vindt namelijk dat raadslid Piet Vreugdenhil van het CDA zich van stemming had moeten onthouden, omdat hij onderwijsbestuurder is bij de Westlandse christelijke basisscholenkoepel PCPOW. Alleen Westland Verstandig was het daarmee eens.

LPF Westland is fel gekant tegen de komst van een basisschool op islamitische grondslag in de gemeente. Ook in gemeenteraad was er met één stem verschil maar een zeer krappe meerderheid voor de komst.

Overigens wordt nog voor het einde van dit jaar duidelijk of de school zich in Westland mag vestigen, want de minister moet daarover vóór 1 januari een besluit nemen.Aanvulling:


LPF Westland is niet te spreken over de brief van staatssecretaris Dekker, zo blijkt uit een vervolgbrief van John Witkamp. Volgens hem is het verzoek door Dekker verkeerd geïnterpreteerd en is er gevraagd om de aanvraag van de islamitische scholenkoepel Yunus Emre af te wijzen. Ook gaat het er bij de LPF om, dat er volgens haar in strijd met de wet is gehandeld omdat een raadslid heeft meegestemd, die zelf betrokken is bij een andere scholenkoepel.

Categorieen:
WestlandPolitiek