Archief

'Bakkie' wellicht oplossing voor conflict Duijsens en Van der Tak

De fractievoorzitter van Westland Verstandig, Peter Duijsens, zoekt toenadering tot burgemeester Sjaak van der Tak van Westland. Dat valt te lezen op de website van de partij. Duijsens wil met de burgemeester "een kopje koffie of iets sterkers" drinken om zo het wederzijds vertrouwen weer te herstellen.

De twee zitten al langer niet op één lijn, maar in de afgelopen weken is dat uitgegroeid tot een conflict dat uitgespeeld wordt in advertenties in de krant en via berichten in de sociale media. Zo stelde Duijsens in een advertentie dat raadsgriffier Nico Broekema ontslagen zou zijn omdat de burgemeester en de gemeentesecretaris niet met de griffier door een deur zouden kunnen.Van der Tak verklaarde woensdag op zijn beurt in advertenties in verschillende lokale kranten dat Duijsens de waarheid grof heeft geschonden met uitspraken over de relatie tussen de ontslagen griffier Nico Broekema, de gemeentesecretaris en Van der Tak zelf. Ook via Twitter deed Van der Tak al dergelijke uitspraken, als reactie op de advertorials in onder meer Het Hele Westland.

Opmerkelijk is dat Duijsens in het stuk op de partijsite ook ingaat op de oproep van Van der Tak tot zelfreflectie. "Over de eigen toonzetting is ook de fractievoorzitter van Westland Verstandig niet altijd tevreden", zo kijkt Duijsens in de spiegel. "Er is echter geen andere mogelijkheid om enigszins door te dringen en duidelijk te maken wat er aan de hand is."

Van der Tak gaat op uitnodiging in

De woordvoerder van Van der Tak heeft inmiddels aan de WOS laten weten dat de burgemeester het prima vindt om een kop koffie te gaan drinken.

Categorieen:
WestlandPolitiek