Archief

In het OchtendMagazine: Schaatsen in De Lier en zit er ook in brood in onze regio teveel zout?

Het heeft gevroren vannacht en dus waren de autoruiten weer bevroren. Maar het koude weer heeft ook voordelen: er kan weer geschaatst worden. We namen een kijkje bij Sinterklaas en we vroegen ons af of er in onze regio ook teveel zout in brood zit.

Er kan weer geschaatst worden in De Lier

Afgelopen nacht heeft het behoorlijk gevroren. De vrijwilligers van schaatsclub Hard-gaat-ie in De Lier hebben de hele nacht weer doorgewerkt, met als gevolg dat het ijs er weer prachtig bij ligt. Er kan vandaag geschaatst worden in De Lier. Hard-gaat-ie voorzitter Wim van den Berg vertelt dat de korte nachten voor de vrijwilligers geen enkel probleem zijn.

Hoe voorkomen we dat we teveel aankomen in december?

December is niet alleen een maand met veel gezelligheid, we eten in december over het algemeen ook veel teveel. Als de chocoladeletters, het marsepein en de boterletters nog maar net op zijn, beginnen we aan de kerstkransjes. En na de kerst volgen de oliebollen. Hoe voorkomen we dat we in december teveel aankomen? Lijfstijldiëtiste Marjolein van Dop geeft tips.

Sinterklaas is in de regio gesignaleerd!

Het is 5 december en dus heeft Sinterklaas weer een drukke dag. Hij bracht vanmorgen vroeg al een bezoek aan de Bernadetteschool in Naaldwijk. De kinderen waren erg blij met de komst van de Sint. Wij waren erbij.

Consumentenbond: 'teveel zout in brood'; hoe is dat in onze regio?

Volgens de Consumentenbond zit er teveel zout in brood. In één boterham zit soms één gram zout. Als je zes boterhammen eet, zit je al aan de hoeveelheid die je per dag nodig hebt. Vooral de ambachtelijke bakkers gebruiken veel zout, brood in de supermarkt zou minder zout bevatten. Hoe is dat in onze regio? Wij belden een lokale bakker.

Sport: Handbaldames beginnen EK slecht

De handbaldames hebben hun eerste wedstrijd op het EK tegen Duitsland verloren. Maar er was ook goed handbalnieuws: de mannen van Dios veroverden de periodetitel. Ook was er veel voetbal dit weekend. Sportverslaggever Stefan van Eijk praat ons bij.

Regionieuws

Ook vanmorgen bracht Dennis van Schie ons weer op de hoogte van het laatste regionieuws.

Morgenochtend om 7.00 uur is er weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.