WOS
Archief

Signbiblio

Van corruptie verdachte douanier Gerrit G. opgepakt

De van corruptie verdachte 's-Gravenzandse douanier Gerrit G. is opgepakt op verdenking van overtreding van de schorsingsvoorwaarden. Dat meldt actualiteitenrubriek EenVandaag. Vorig jaar oktober kwam de van corruptie verdachte douanier Gerrit G. vrij uit voorlopige hechtenis, omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Er wordt zestien jaar cel tegen de Westlander geeist.

Het Openbaar Ministerie beticht G. ervan dat hij een zeer belangrijke rol heeft gespeeld bij het binnensmokkelen van talloze grote cocaïnetransporten in de Rotterdamse haven. Bij de transporten ging G. over lijken, stelt het Openbaar Ministerie. Justitie gaat ervan uit dat zeker twee mensen zijn geliquideerd vanwege een mislukt transport van 300 kilo coke.

Bij G. thuis werden grote sommen contant geld gevonden, in totaal meer dan een miljoen euro. De verdachte zweeg over de herkomst ervan. Ook weigerde hij iets te vertellen over andere corrupte medewerkers in de haven.

Zaterdag werd bekend dat Gerrit G. gewoon door is gegaan met zijn praktijken nadat hij voorlopig op vrije voeten kwam. De NOS heeft gesprekken in handen die stiekem zijn opgenomen, waaruit blijkt dat G. tegen betaling nog altijd bereid is om te helpen bij de invoer van drugs in de Rotterdamse haven.