WOS
Archief

Signbiblio

'Gerrit G. ging gewoon door met praktijken'

Vorig jaar oktober kwam de van corruptie verdachte douanier Gerrit G. vrij uit voorlopige hechtenis, omdat zijn vrouw ernstig ziek was. Het proces tegen hem liep door en mondde vorige week uit in een strafeis van zestien jaar cel. In de tussentijd ging G. gewoon door met zijn praktijken, blijkt uit stiekem opgenomen gesprekken die in handen zijn van de NOS.

Zo zou G., die nog steeds op vrije voeten is, dit najaar gesprekken hebben gevoerd met een vertegenwoordiger van drugsleveranciers uit Zuid-Amerika. Daarin vertelde hij onder meer dat een van zijn medeverdachten, drugscrimineel René F., achter de 'vergismoord' van 1 januari 2014 in Berkel en Rodenrijs zit. Verder geeft hij volop smokkeltips en laat hij merken dat hij tegen betaling nog altijd bereid is om te helpen bij de invoer van drugs in de Rotterdamse haven.

Volgens het OM verdiende G. als douanier miljoenen door ervoor te zorgen dat containers met drugs niet werden gecontroleerd. Als medewerker van de afdeling pre-arrival had hij daarop veel invloed.

Categorieen:
Algemeen