Archief
GBW

GBW

Boete van 750 euro voor verwijderen vogelnest

Een familie aan de Boomaweg in Monster heeft 750 euro boete gekregen voor het verwijderen van vogelnesten. Dat blijkt uit vragen van GemeenteBelang Westland (GBW). De bewoners waren er volgens GBW helemaal niet bewust van dat ze iets strafbaars deden.

De bewoners wilden hun markiezen (zonneschermen) vervangen en besloten daarbij nieuwe nesten weg te halen. De vogelpopulatie is in de loop van het afgelopen jaar toegenomen. Vorig jaar zaten er 17 vogelnesten in de tuin, dit jaar waren het er al 40. Ze hoopten door de nesten weg te halen dat de vogels niet op hun nieuwe markies zouden poepen.

Maar dat weghalen bleek niet te mogen. De dierenpolitie stond dan ook al snel op de stoep met het verhaal dat anderen geconstateerd hadden dat er nesten weg zijn gehaald. De politie zelf heeft niets geconstateerd. Toch viel er niet veel later een acceptgiro op de mat met een boete van 750 euro.

GBW vindt het maar vreemd dat de bewoners beboet zijn zonder voorafgaande waarschuwing. En de partij stelt dat er eigenlijk geen bewijzen zijn dan de nesten zijn weggehaald. De fractie hoopt dat de dierenpolitie in het vervolg ook beter kan aangeven welke vogels wel of niet beschermd zijn.

Categorieen:
Monster Westland Politiek