Archief

Reclamevitrines niet weg uit dorpskernen

De grote reclamevitrines verdwijnen niet uit de Westlandse dorpskernen ondanks een door de gemeenteraad in januari aangenomen motie. Alleen de vitrine op het Plein in Wateringen is weg en wordt niet elders geplaatst. Volgens B en W is het te duur om de vitrines naar invalswegen of bedrijventerreinen te verplaatsen zoals de raad wilde.

De reclamevitrines zijn geplaatst als onderdeel van een door de Metropoolregio afgesloten overeenkomst voor de levering en het beheer en onderhoud van nieuwe abri's. Omdat de reclame in die abri's in Westland te weinig opbrengt, mag de exploitant losstaande vitrines plaatsen. Dat zouden er twintig zijn, waarvan er al vijftien zijn geplaatst.

Toen het college conform de motie met de exploitant ging praten over verplaatsing, bleek dat daar hoge kosten aan verbonden zijn. Niet zozeer het verplaatsen zelf, maar wel vanwege gederfde inkomsten en het openbreken van het contract. Wel is overeengekomen de vitrine in Wateringen weg te halen en niet te herplaatsen. Bovendien zal geen gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid vijf aanvullende vitrines te plaatsen. Daarmee blijft het aantal grote reclamevitrines tot veertien beperkt.

Het college schrijft de raad er vanuit te gaan dat hiermee de motie is uitgevoerd.