WOS
Archief

Een van de 15 geplaatste zuilen

Westlandse raad wil reclamevitrines uit centra

De grote reclamevitrines die onlangs in diverse dorpskernen van Westland zijn geplaatst, zijn bij een groot deel van de gemeenteraad een doorn in het oog. Een meerderheid wil het liefst dat ze worden verplaatst, zoveel mogelijk naar buiten de centra.

De discussie over de nieuwe vitrines is eerder deze maand aangezwengeld door raadslid Maxim van Ooijen (D66). Zijn motie om de reclame-objecten letterlijk uit de centra te gaan weren, verkreeg dinsdagavond de steun van een ruime meerderheid in de gemeenteraad.

De plaatsing van de grote vitrines op prominente locaties in de kernen is het gevolg van een contract met een exploitant van bushokjes op regionaal niveau. In ruil voor het mooi, schoon en veilig houden van deze haltevoorzieningen werd per gemeente een aantal plaatsingen bedongen. Voor Westland gaat het om een stuk of twintig, waarvan er inmiddels vijftien zijn gehonoreerd.

Dit onderdeel van het overkoepelende contract, dat gesloten is op het niveau van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, is ook voor het college van B en W als een verrassing gekomen. Wethouder Meijer gaat nu met de exploitant in gesprek om waar mogelijk tot verplaatsing van de reclamevitrines (2.60 meter hoog en circa anderhalve meter breed) te komen. Bij de gemeenteraad gaat de voorkeur uit naar invalswegen, doorgaande wegen en bedrijventerreinen.

Categorieen:
WestlandPolitiek