Archief
Google StreetView 1

Google StreetView 1

Plan Dorpskade: woningen en mogelijk een supermarkt

Drie Westlandse bedrijven hebben samen de onderneming Kwalitatief Mooi Westland (KMW) opgericht. KMW heeft als doel het herontwikkelen van de dorpskernen in Westland. Een van de eerste plannen betreft de Dorpskade in Wateringen tegenover Het Tolland. Daar zouden bedrijfspanden plaats moeten maken voor "woningbouw en mogelijk een supermarkt".

KMW is opgericht door Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling, Weboma en Koornneef Vastgoed & Ontwikkeling. Het plan voor de Dorpskade bevindt zich in een "verkennende fase". Hierbij wordt eraan herinnerd dat Van Mierlo en de corporatie Wonen Wateringen al eerder bezig waren met een plan voor de genoemde locatie.

Entreefunctie

KMW Vastgoed, zoals de volledige naam luidt, meldt dat de gemeente Westland reeds geïnformeerd is over de voorgenomen planvorming. Met de herontwikkeling van de Dorpskade, wil KMW een "kwalitatieve impuls geven aan de entreefunctie die de Dorpskade heeft voor Wateringen en Westland". Verder menen de initiatiefnemers dat deze ontwikkeling een positieve bijdrage zal leveren aan de huidige knelpunten, zoals bijvoorbeeld het verkeer en parkeren "waar het centrum van Wateringen al jaren mee kampt".

Het Dorpskade-plan is de afgelopen dagen al herhaaldelijk over de tong gegaan. Dat was aanleiding voor de fractie van D66 Westland om daarover dinsdagavond vragen te willen stellen aan het college van B en W in de gemeenteraadsvergadering.