Archief
Google StreetView

Google StreetView

D66: 'Wat weten B en W van supermarktplan aan Dorpskade?'

Er wordt een nieuwbouwplan ontwikkeld voor een gedeelte van de Dorpskade in Wateringen tegenover Het Tolland. Op die locatie zou onder meer een supermarkt van Jumbo Koornneef moeten komen. De fractie van D66 wil daarover dinsdagavond het college van B en W bevragen tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Volgens de Wateringse Krant van afgelopen week zou het plan aan personeelsleden van de huidige lokale Jumbo-vestiging zijn onthuld. Directeur Cees Rijnenberg van het bedrijf CM Staal (Dorpskade 37) bevestigt tegen WOS Media, dat Koornneef geïnteresseerd is in overname van het pand.

Huur biljartclub opgezegd

Directe buurman van CM Staal aan de noordkant is biljartvereniging The Old Counters. Bij deze club blijkt de huur per eind 2017 te zijn opgezegd. Die opzegging zou eventueel ingetrokken kunnen worden, indien er geen vergunning voor het bouwplan komt. Het onderkomen van de biljartvereniging maakt overigens deel uit van de zogeheten Abbinkhallen (Dorpskade 31-33), die eigendom waren van Wonen Wateringen; "waren", want deze corporatie heeft dat complex onlangs aan een projectontwikkelaar verkocht.

Rotonde

D66 wil weten of het college formeel of informeel op de hoogte is van het plan voor een supermarkt, waarbij ook het voornemen zou bestaan om de kruising Dorpskade-Het Tolland te vervangen door een rotonde.

De fractie trekt een parallel met het project De Rentmeester tegenover winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. "Is het college bereid om, gelet op de ervaringen met De Rentmeester, vanaf heden de raad mee te nemen in dit proces en informatie over dit project te delen zodra deze beschikbaar komt?", wil D66 tot slot weten.

De Koornneef-groep komt mogelijk dinsdag met een reactie.