Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Groot verschil in biedingen asbestsanering Leuningjes

Bij de aanbesteding voor de sanering van de asbestbesmetting in zalencomplex De Leuningjes in Poeldijk liepen de inschrijfbedragen uiteen van 178.000 euro tot 315.000 euro (exclusief btw). Het verschil tussen de laagste inschrijving en de daaropvolgende bedraagt 103.000 euro. Dat meldt wethouder Ouwendijk van Westland in een memo aan de gemeenteraad.

Naar aanleiding van vragen van de aannemers kwam een belangrijk aandachtspunt naar voren. Bij sanering van de besmette zalen is het niet mogelijk om de plafonds en wandbetimmering te behouden, zo meldt Ouwendijk.

Na de sanering zijn de zalen wind- en waterdicht, maar in de ruimtes ontbreken dan meubilair, vitrage, (toneel)gordijnen, wand - en plafondverlichting, licht- en geluidsinstallatie en andere installaties. Voor volledig gebruik is een renovatie, waaronder weer het aanbrengen van voorzetwanden en plafonds, noodzakelijk.

Achterstalig onderhoud

En dat is nog niet alles. "Want dan zijn we niet verder dan de situatie van voor de asbestbesmetting in oktober vorig jaar. Er is dan nog steeds sprake van achterstallig onderhoud (van installaties en dergelijke) en het gebouw heeft een gedateerde uitstraling", aldus Ouwendijk.

Het gaat dus hoe dan ook om vele tonnen om het zalencomplex weer in gebruik te kunnen nemen. De wethouder is nog in afwachting van de uitkomsten van de werkgroep Hart van Poeldijk om een concreet voorstel aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen.

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek