Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Zantingh: Genoeg animo voor 'Polenhotel'

Exploitant Erik Zantingh van het 'Polenhotel' aan de De Lierseweg in Wateringen ontkent, dat problemen met de bezetting van het hotel de reden was om een vergunning te vragen voor de huisvesting van asielzoekers. Volgens hem staan er regelmatig mensen op de stoep die arbeidsmigranten in het hotel willen huisvesten. "En nu was er gewoon een huurder die het wilde huren. Simpel."

Donderdag werd bekend dat er naast zo'n 80 Poolse arbeidsmigranten ongeveer 200 Roemenen en Bulgaren komen te wonen. Dat was een dag nadat de plannen voor de huisvesting van asielzoekers definitief waren afgeschoten. In een memo aan de gemeenteraad schreef het Westlandse college dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) geen nieuwe opvangplekken nodig heeft. "Er is een voldoende grote buffer aan opvangplekken aanwezig, voor het geval de asielinstroom weer toeneemt."

Zantingh is wel teleurgesteld. "Ik had het liever anders gehad", zegt hij vrijdag desgevraagd. "Ik ben ondernemer en het financiële plaatje was met de asielzoekers beter. Ik ben niet blij."

Minder problemen

Het deel van de Westlandse politiek dat zich verzette tegen de komst van de asielzoekers is wel tevreden. Fractievoorzitter Dave van der Meer van LPF Westland: "Die asielzoekers zouden geen dagbesteding hebben gehad. Arbeidsmigranten zijn gewoon de hele dag aan het werk. Daar hebben wij en de buurt een stuk minder problemen mee."

Peter Duijsens van Westland Verstandig toont zich verbaasd. "Woensdag werd bekend dat het plan rondom de asielzoekers werd afgeblazen. En een dag later komt Zantingh met tweehonderd Bulgaren en Roemenen. Het Polenhotel was op een haar na dood, omdat ze het niet gevuld kregen. En nu kan het ineens wel." Die bijna-dood situatie wordt echter door Zantingh ontkend.