Archief

Onderzoek naar roeken duurt nog tot eind dit jaar

Het onderzoek naar de aanwezigheid van roeken in het parkje aan de Sportlaan in Maassluis duurt nog zeker tot het einde van dit jaar. Dat heeft wethouder Pleijsier desgevraagd aan WOS Media laten weten.

Het bureau Pius Floris bekijkt op verzoek van de gemeente Maassluis of de beschermde vogelsoort zich huisvest in bomen die de gemeente wil kappen. Het gaat om 43 bomen aan de Sportlaan die mogelijk een gevaar vormen, doordat ze verzwakt zijn.

'Geen ander onderkomen'

De aanleiding voor het onderzoek is een zienswijze die is ingediend door de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Volgens deze organisatie zou het niet goed zijn om de bomen te kappen, omdat daarmee de vogels geen onderkomen in dit gebied meer zouden hebben.

Stormseizoen

Totdat er duidelijkheid is over de actuele situatie, is het park waar de bomen staan afgeschermd met een draad. Ook heeft de gemeente waarschuwingsborden geplaatst. De wethouder vindt het jammer dat de bomen niet nu omgehaald kunnen worden, te meer omdat het stormseizoen mogelijk gevaar met zich meebrengt.

Categorieen:
Maassluis Politiek