Archief

Maassluis breekt met exploitant fietsenstalling

De gemeente Maassluis heeft met onmiddellijke ingang het huurcontract van de fietsenstalling bij het NS-station in het centrum opgezegd. Exploitant Ahmed el Boustati moet de boel voor komende vrijdag ontruimen. Ook al was hij er mogelijk zelf helemaal niet bij betrokken, is drugshandel het motief voor de gemeente.

Tijdens een controle op 12 augustus - de exploitant was toen met vakantie - werden diverse verdovende middelen in het pand aangetroffen. Daarop volgde directe sluiting van de stalling, welke tot op de dag van vandaag voortduurt. De gemeente Maassluis heeft deze week twee besluiten genomen: de ernst van de zaak is zodanig, dat de tijdelijke sluiting tot 12 februari moet voortduren, en tegelijkertijd is per direct het huurcontract opgezegd.



"Reguliere handel"

Op het verweer van Boustati, dat hij afwezig was, stelt de gemeente onder meer dat hij te allen tijde verantwoordelijk is voor wat in het pand gebeurt. Verder wordt opgemerkt dat rapportages van de politie duidelijk aangeven, dat er "geen sprake was van een incidentele situatie waarbij per toeval drugs is aangetroffen, maar uit de situatie en uit de aangetroffen goederen bleek dat er sprake was van reguliere handel in drugs".



Boustati: "Ik verdien dit niet"

"Ik ben ten einde raad", aldus Boustati zaterdagochtend. "Deze dogmatische houding van de gemeente Maassluis getuigt immers niet van enig proportionaliteit en fair-play." Hij vermoedt, dat er meer achter steekt om hem nu weg te krijgen. "Immers sedert begin dit jaar voert de gemeente Maassluis oriënterende gesprekken met de grootste fietsenzaak van de regio om bij de nieuwe Hoekse-Lijn metrostations de fietsenstallingen onder hun beheer te gunnen waaronder de fietsenstalling Maassluis-centrum."



Boustati heeft een jurist ingeschakeld om te kijken of er nog iets te redden valt. "Ik verdien dit niet, ik ben kapot", besluit hij.

Categorieen:
Maassluis Algemeen