Archief

El Boustati mag fietsenstalling blijven uitbaten

Ahmed el Boustati kan toch gewoon doorgaan met zijn fietsenstalling bij station Maassluis. Dat blijkt uit navraag bij wethouder Evers. Hij liet weten dat de gemeente en El Boustati overeen zijn gekomen dat de onderneming onder strenge voorwaarden kan worden voortgezet. Er is bij de gemeente inmiddels weer vertrouwen in de uitbater.

Het kort geding dat dinsdag zou dienen, is dan ook niet doorgegaan. Opvallend, want eerder wilde de gemeente koste wat kost El Boustati uit het pand hebben. Er liepen zelfs al gesprekken met andere ondernemers om op die locatie de fietsenstalling uit te baten.

Op 12 november, de dag van de landelijke intocht van Sinterklaas, werd de fietsenstalling heropend, nadat de voorzieningenrechter het niet met de gemeente eens was, dat de stalling een half jaar dicht moest. De rechter vond drie maanden genoeg.

Tijdens een controle op 12 augustus - de exploitant was toen met vakantie - werden diverse verdovende middelen in het pand aangetroffen. Daarop volgde directe sluiting van de stalling. Het huurcontract werd opgezegd door de gemeente, maar dat is nu dus van de baan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen